השמרים שלי

עוגת שמרים

האהבה שלי לאפיה בכלל ולשמרים במיוחד זו אהבתי הראשונה.
שמרים זו תחושה של בית, הניחוח של השמרים שמתפשט בכל מקום ועוד לפני האפיה, ריח השמרים הטריים שאני מפוררת לתוך קערת המיקסר.

עוגות שמרים אני מכינה מגיל מאוד צעיר ועוד הרבה לפני שהייתי קונדיטורית, אני אוהבת את היחס המיוחד שהם דורשים את ההמתנה, הציפייה שהם מאלצים אותך לחכות בסבלנות עד שהם תופחים.
לא משנה באיזה מילוי אני אמלא את השמרים שלי יש להם טעם מיוחד, תמיד שואלים אותי מה שי בשמרים שלך?

יש משהו מכשף בשמרים שלך, מה יש במתכון שלך שאין בשמרים אחרים?
אהה זה לא רק המתכון זה הטעם המיוחד שסבתא שלי העבירה אל אמא שלי שהעבירה אלי ואת הטעם הזה אי אפשר לקחת ממני.
חבל שאי אפשר להעביר את הריח דרך המחשב הוא פשוט ממכר.
יום מלא ציפיה וסבלנות.
באהבה

נעמה 

והמתכון לבעלי לב חזק :
יש להכניס  את המרכיבים בקערת המיקסר לפי הסדר הבא ורק אז ללוש עם וו לישה 
50 גר' שמרים טריים או שמרית 
1 כוס מים קרים מהברז 
3/4 כוס סוכר 
2 ביצים 
1 קילו קמח מנופה 
קורט מלח 
ו 200 גרם חמאה מומסת 

ללוש את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה עד שהבצק חלק ומאוד מאוד רך, להעביר לקערה אחרת לכסות בניילון נצמד או למשך לילה במקרר או 7 שעות מתוכם שעתיים בחוץ ועוד 5 שעות במקרר .
להוציא את הבצק מהקערה על שייש מקומח לחלק ל 4 ללוש כל חלק לכדור על משטח מקומח ולתת לו לנוח עוד תפיחה של כחצי שעה .
לרדד כל כדור בצק לגודל של מלבן כ 20*40 למלא את הבצק במילוי שמתאים לכם אם זה ממרח שוקולד או חלבה או כל דבר אחר לקפל פנימה את הבצק מהחלק הצר יותר ולגלגל מהצד הרחב  עם הידוק וסגירה על מנת שהמילוי לא יברח  להעביר לתבנית משומנת להמתין לתפיחה נוספת לאחר שממש תפח למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות .
בהצלחה 

בצק שמרים
רידוד בצק שמרים
רידוד בצק שמרים
לישה של בצק שמרים
לישה של בצק שמרים
לישה של בצק שמרים
לישה של בצק שמרים
לישה של בצק שמרים
פיזור קמח על בצק שמרים
בצק
לישת בצק
לישת בצק
לישת בצק
בצק
עוגת שמרים
עוגת שמרים
עוגת שמרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש לפי קטגוריה

פוסטים אחרונים

תמונות

×