מרק בצל לימים קרים

'כרמל' הגיעה.. בחדשות מדווחים על כל ההכנות והעירכויות לסופה
גשם, רוחות ואפילו דיבורים על שלג
מסוג הימים שהכי כיף להישאר בבית מתחת לפוך עם פיג'מה
ולהתחמם במרק טעים.
אז מתכון למרק בצל מפנקק וכמו שאנחנו אוהבים- גם פשוט להכנה!
לכו להתחמם

מצרכים:
לסיר בגודל בינוני

10 בצלים בינוניים
שמן זית (שיכסה את תחתית הסיר)
חמאה 50 גרם
טימין – קורנית טריה, רק העלים ללא הגבעולים
5 כפות סויה
קמח/קורנפלור 1 כוס
כוס יין לבן חצי יבש
מים
מלח לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
תוספת– פרמזן (אם רוצים)

אופן ההכנה:
בסיר בינוני שמים שמן זית ומטגנים קוביות קטנות של בצלים, כאשר הבצל שקוף מוסיפים את החמאה, לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקורנית, מערבבים כל העת.
שופכים את הסויה מערבבים ומוסיפים את הקמח או הקורנפלור- יש לערבב היטב שלא יהיו גושים והמרק יצא סמיך.
מוסיפים יין לבן מערבבים היטב ונותנים לאלכוהול להתנדף
שמים מים עד לגובה של 3/4 בסיר מביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם
מוזגים את המרק לקעריות ואם רוצים שמים פרמזן

חיפוש לפי קטגוריה

פוסטים אחרונים

תמונות

×