מרק כתום קליל וטעים

הגשם הראשון כבר היה
בבקרים צריך סוודר
הערבים מתקררים
ואפשר להכריז שמתחילה עונת המרקים!
אחד המרקים האהובים אצלנו בבית זה מרק כתום,
הכיף בו שממש קל להכין אותו- אז לכו לסופר ותצטיידו במצרכים

מצרכים:
2 בצלים
שקית גזר
2 בטטות
דלורית או 2 חתיכות גדולות של דלעת
שמן זית
קינמון
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מים

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות
בסיר בינוני שמים 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
חותכים את שאר הירקות לחתיכות גסות ומוסיפים לבצל ומטגנים
אחרי כמה דקות מוסיפים לטיגון
כף קינמון
כפית גדושה אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
כף מלח

מערבבים את הכל ומוסיפים מים שיכסו את הירקות.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן ממשיכים את הבישול על אש קטנה עד שהירקות רכים.
שמסתיים הבישול טוחנים עם מוט בלנדר את הכל.
לאחר שהכל טחון אפשר לסנן את המרק על מנת שלא יהיו בו סיבים- אך לא חובה.
מקטשים עם מעט קינמון ואוכלים עם קרוטונים או צנימים קטנים

בתאבון!

חיפוש לפי קטגוריה

פוסטים אחרונים

תמונות

×