קרמבל תפוחים ושזיפים קיצי ומרענן

קיץ, חם כמה חםם.
המזגן דולק 24/7
הילדים בחופש מול הטלוויזיה
ובשבילי קיץ זה קרמבל תפוחים ושזיפים, זה קינוח אנגלי קלאסי ואני חושבת שאין בית אנגלי שלא גדל עליו.
כבת לאמא אנגליה אני זוכרת את ימי הקיץ החמים שאמא שלי היתה מכינה לנו לקינוח והיינו יושבים ובתוך כמה דקות מחסלים אותו.
עונת השזיפים בעיצומה
מה שנותן לקרמבל הזה תוספת חמצמצה וצבע משגע.
אמנם זה קינוח חם ואפוי אבל בשילוב עם גלידה הוא מרענן ומתאים בול לימים החמים, אז אל תוותרו עליה.
ובלי להלחיץ תכף כבר מגיע ראש השנה, אז שמרו לכם את המתכון
ובטוחה שאחרי שתאכלו אותו תבינו שהוא מתאים גם לכל השנה, זהירות זה ממכר 🙂

קרמבל תפוחים
מתאים לכלי חרס או פיירקס גודל 25 ס"מ (בינוני)

מצרכים :
5 תפוחי גראנד
5 שזיפים
2 כפות גדושות סוכר
1/2 כוס מים

לקרמבל:
50 גרם חמאה
100 גרם קמח (אפשר כוסמין)
100 גרם סוכר דמררה

חותכים את הפרות ללא גרעינים וללא הליבה לחתיכות גדולות.
מסדרים בתבנית את הפירות, מפזרים מעל את הסוכר ולאחר מכן את המים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהפירות רכים והמים מבעבעים.
בנתיים שהפירות בתנור מכינים את הקרמבל
מפוררים את החמאה והקמח עד שנוצרים פירורים יפים ועדינים ומוסיפים את הסוכר.
מפזרים מעל הפירות האפויים ומכניסים שוב לתנור עד שמזהיב.

מגישים חם עם כדור גלידה (עדיף וניל) בצד.
בתיאבון!

חיפוש לפי קטגוריה

פוסטים אחרונים

תמונות

×