עוגת דבש

עוגת "הדבש"  
ולמה אני מכנה אותה כך ?
כי היא ההעוגה של הבחושות אין כמוה, היא ממש המלכה של כל הבחושות והיא העוגה הבחושה היחידה (חוץ משוקולד) שבני בייתי אוהבים .
אני מכינה את עוגות הדבש אך ורק בחודש תשרי, אל תתפסו אותי במילה יש לפעמים זליגה קלה לחשון .
וזה למעשה מה שעושה את עוגת הדבש לכל כך נחשקת, היא מוגבלת בזמן,  נמצאת כל חודש תשרי ואז נעלמת לשנה ומאוד מתגעגעים אליה.

משבוע שעבר אני מכינה כבר עוגות דבש ללקוחות וילדי מלקקים את האצבעות מהשאריות ויש להם כבר את אווירת החג. כמו שאני תמיד אומרת בתכלס הכי חשוב זה האווירה רק את זה זוכרים בסופו של דבר .
מה שחשוב בעוגת הדבש שהיא תהייה אורירית , רכה ולא מתוקה מידי.

ואם החלטתם לרכוש עוגת דבש אנא מכם תקנו עוגה שבאמת יש בה דבש !!!! אני תמיד חשבתי שעוגות דבש אשר נמכרות בשווקים שאין בהן דבש כותבים עליהן "עוגה בטעם דבש " השבוע גיליתי שלא .
באחת מהגיחות שלי לסופר, נכנסתי לסופר שנחשב טוב ויוקרתי באיזור בו אני גרה בכניסה היתה עמדה עם מלא עוגות וסוגים שונים של עוגות דבש.
עוגת דבש תפוחים, עוגת דבש פירות יער ועוד כהנה וכהנה.
הסתכלתי על המרכיבים ונדהמתי לקרוא שאין בעוגה אפילו טיפה אחת של דבש והיא אינה מוגדרת "בטעם דבש "
מה שהיה בה זה הרבה מאוד חומרים מיותרים שממש הופתעתי שיש בעוגה  כגון צבע מאכל (בשביל מה ?) ועוד כל מיני חומרים שאנני זוכרת כרגע אבל אין בה טיפת דבש.

סתם לידע דבש הינו חומר משמר בפני עצמו הוא כולא את הנוזלים במאפה וגם משחים אותו מאוד מאוד , ולכן עוגת דבש מחזיקה מעמד בחוץ הרבה זמן .

אז בתכלס אתם בטח רוצים מתכון, נחשו מה ? אני אתן לכם אחד כזה

המרכיבים :

4ביצים גודל L
3  כוסות קמח
3 כפית א אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפיות קינמון
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס דבש
1 כפית ת וניל
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה :

מפרידים בין הביצים
מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר
לחלמונים מוסיפים את כל שאר המרכיבים לתערובת  חלקה .
מוסיפים את החלבונים בקיפול, שופכים לתבנית משומנת ואופים כ45 דקות עד שקיסם יצא נקי . זהירות כשפותחים את התנור ריח הדבש מביא לנו את השנה החדשה .

שתהיה שנה נפלאה לכולכם
עם הרבה אושר ואהבה ואז כל השאר כבר יגיע
באהבה רבה לכולם
נעמה – האופה מהכפר

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש לפי קטגוריה

פוסטים אחרונים

תמונות